Heerlijke appel-bramen crumble met havermout
De appel-bramen crumble is perfect voor bij een brunch, als toetje of als taartje bij de koffie. Maar zelfs als ontbijt kan je de crumble eten. Doe er dan wat kwark of Griekse yoghurt bij dat past perfect bij elkaar. Je kan ook variëren en experimenteren met verschillende soorten fruit. Zelf vind ik de combi tussen de ietwat zure bramen en de zoet gebakken appels heerlijk. Maar welk fruit je ook maar op je schaal hebt liggen. Alles smaakt goddelijk onder deze kruimeldeeg laag!
Ingrediënten voor de vulling
- 2 appels
- 150 gram bramen
- 50 gram suiker
- 1/2 theelepel kaneel
Ingrediënten voor het kruimeldeeg
- 160 gram suiker
- 70 gram havermout
- 140 gram bloem
- 60 gr roomboter
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ℃.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes.
- Bak de appels in een anti-aanbak koekenpan met suiker en kaneel tot ze lekker smeuïg en zacht zijn.
- Zet het vuur uit en doe de bramen bij de appels in de pan. Meng het fruit voorzichtig door elkaar.
- Meng de ingrediënten voor het kruimeldeeg in een aparte schaal door elkaar.
- Vorm er een grof kruimeldeeg van met je vingers.⠀
- Schep het fruitmengsel in een ovenschaal (ik gebruikte een kleine springvorm).
- Bedek het fruit met de kruimels.
- Bak 20-30 minuten tot de kruimels bruin kleuren.
- Serveer de crumble direct want warm is deze het lekkerste!
Deze smeuïge appel-bramen crumble met havermout is een feestje in je mond! De appels en de bramen zijn een perfecte smaakcombinatie van zoet en een tikje zuur. De krokante havermouttopping maakt deze crumble zo lekker dat je er niet vanaf kunt blijven. Pas op, want wanneer je eenmaal begint aan de crumble kan je niet meer stoppen met eten…