Het sinterklaas dobbelspel voor 5 december met gratis printable
Fun

Hét Sinterklaas dobbelspel + printable

De schappen in de supermarkten puilen uit van de pepernoten, de stoomboot vaart de haven in en de spanning stijgt. Ja hoor, het is bijna 5 december, de dag waarop de Sint en Pieten ons land weer bezoeken. En wat hoort er bij dit feest? Juist, cadeautjes! Maar heb je geen zin in surprises en gedichten doe dit jaar dan eens wat anders, speel het sinterklaas dobbelspel. Lees hier hoe je het dobbelspel moet spelen.

Voordat het spel begint

Om het Sinterklaas dobbelspel te spelen heb je niet veel nodig. Waarschijnlijk heb je alles wel al in huis.

  • Dobbelsteen – gewone of eventueel een grote dobbelsteen
  • Timer of wekker – voor ronde 2 heb je deze nodig
  • De speluitleg – die je hier kan downloaden “Hét sinterklaas dobbelspel
  • 3 á 4 cadeaus per persoon

Nu hoef je alleen nog je vrienden uit te nodigen voor een hilarisch avondje…

Ronde 1 – De cadeaus worden verdeeld!

Zet alle cadeaus in het midden op tafel. Zoek allemaal een plek rond de tafel, zet een gezellig muziekje op en steek een kaarsje aan, voor de sfeer. Het spel kan beginnen!

Begin met ronde 1 en gooi om de beurt de dobbelsteen. Bij het aantal ogen hoort een opdracht zoals pak een cadeau of geef alle cadeaus naar links door. Wanneer alle cadeaus uit het midden “op” en uitgepakt zijn is het tijd om aan ronde 2 te beginnen.

Ronde 2 – Cadeaus, cadeaus, cadeaus!

Alle cadeaus zijn verdeeld en uitgepakt, tijd om met ronde 2 te starten. Bij ronde 2 zet je een timer op bijvoorbeeld 15 of 30 minuten, het is maar net hoeveel zin iedereen nog heeft 🙂 Gooi nu weer om de beurt de dobbelsteen en volg nu de opdrachten van ronde 2. Pak een cadeau af van iemand of als er 6 gegooid wordt draait het spel om en speel je het tegen de klok in. Speel net zolang door tot de wekker gaat en de tijd erop zit. De cadeaus die nu voor je neus op tafel staan zijn van jou.

Tips en tricks voor een geslaagd spel

Nu je bekend bent met de basis en de regels, is het tijd voor een paar handige tips om jouw Sinterklaas dobbelspel tot een daverend succes te maken:

Bespreek de regels: Zorg voor duidelijke spelregels voordat je begint. Zo voorkom je discussies tijdens het spel.

Varieer met cadeaus: Mix kleine en grote cadeaus voor extra speelplezier. Het gaat niet alleen om de waarde, maar ook om de verrassing!

Steek de kaarsjes maar aan: Creëer een gezellige sfeer met sinterklaas versiering en lekkernijen. Zo wordt de avond echt een feestje.

Dobbelsfeer: Geef de dobbelstenen een persoonlijke twist door ze te versieren in sinterklaasstijl of gebruik een hele grote dobbelsteen!

Quanta costa: spreek vooraf af hoe duur de cadeaus mogen zijn. Zo krijg je geen scheve blikken.

Laat het heerlijk avondje maar beginnen

Ga jij het Sinterklaas dobbelspel spelen op 5 december? Speel je met je familie, kinderen die te oud zijn en toch al niet meer geloven in Sint of met je vrienden? Met wie je het ook speelt, ik weet uit eigen ervaring, dat het garant staat voor een avond vol plezier, strijd en hilarische momenten. Dus gooi die dobbelstenen, geniet van het Sinterklaas dobbelspel en maak van 5 december een dag die jullie nog lang zullen herinneren.