Krokante bloemkoolhapjes met een beetje pit
Op zoek naar een verrassend borrelhapje dat ook prima past als bijgerecht of op een frisse salade? Deze krokante bloemkoolhapjes zijn een feest voor je smaakpapillen en een genot voor je gasten. Ze zijn heerlijk om te dippen in een zoete chili saus voor dat extra beetje pit.
Ingrediënten
- Verse bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- Bloem
- Uienpoeder
- Knoflookpoeder
- Zout
- Peper
- Panko (Japanse broodkruimels)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng water, bloem en de kruiden tot een glad beslag.
- Doe de panko in een aparte kom.
- Haal de bloemkoolroosjes één voor één door het beslag en vervolgens door de panko, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Leg de gepaneerde bloemkoolroosjes op een bakplaat met bakpapier.
- Bak ze gedurende 30 minuten in de oven. Halverwege de baktijd even omdraaien voor een gelijkmatige knapperigheid.
- Serveer de krokante bloemkoolhapjes direct en geniet ervan!
Laat je gasten versteld staan van dit heerlijke hapje dat net zo goed op een feestelijke borrelplank past als op een gezonde salade. Eet smakelijk!