De mooiste en leukste hardloop boeken voor hardlopers.
Fun

Leesvoer, de leukste boeken over hardlopen

Doe jij ook niks liever dan hardlopen? En wil je hier net als ik alles over weten en te weten komen? Wat zijn de mooiste races ter wereld? Tips lezen over voeding voor sporters? Hoe kan ik en betere hardloper worden? Dus voor iedereen die ook niet genoeg kan krijgen van hardlopen mijn leukste en mooiste boeken tips voor hardlopers hier op een rijtje. Misschien leuk voor op je verlanglijstje…

De leukste en mooiste boeken voor hardlopers!

Check hier de leukste boeken over hardlopen, voeding, training of gewoon boordevol prachtige hardloop inspiratie!

Run – De 100 mooiste hardlooproutes ter wereld

Het ultieme inspiratieboek voor elke hardloper!

Ontdek de wereld op je hardloopschoenen! Run neemt je mee op ontdekkingsreis langs 100 van de meest legendarische hardlooproutes ter wereld. Ervaren hardlopers hebben deze tochten uitgezocht, van de grootste marathons tot een rondje in het park. Ren een rondje om het adembenemende Bledmeer, jog langs de wereldberoemde tempels van het Angkor Archaeological Park of doe mee aan de legendarische Boston Marathon. Elke route heeft toffe foto’s, maar ook duidelijke routebeschrijvingen, interessante weetjes en handige info zoals de afstand en hoogteverschillen. Run is een boek die je laat dromen van de mooiste plekken ter wereld die je rennend kan ontdekken!

Eat and Run – Scott Jurek

My Unlikely Journey to Ultramarathon Greatness

Scott Jurek is een ultramarathonloper die zijn hele hardloop carrière veganistisch eet. Je leest in dit inspirerende boek over zijn adembenemende hardloopavonturen en zijn geheimen voor het bereiken van topprestaties door middel van een plantaardig dieet. Eat and Run staat vol met lekkere plantaardige recepten en zorgt er ook voor dat je zin krijgt om je hardloopschoenen aan te trekken en de wereld te verkennen.

Eet als een atleet: hardloop editie – Titia van der Stelt

Handig stappenplan om met voeding het beste uit jouw hardloop prestaties te halen

In de hardloopeditie van ‘Eet als een atleet’ ontdek je in vijf handige stappen hoe je een gezond en voedzaam eetpatroon opbouwt rondom je trainingen. Slim trainen en een aangepast voedingspatroon helpen je sneller je hardloopdoelen te bereiken. Het is makkelijk toepasbaar voor iedereen. Het boek geeft antwoord op vragen over voeding voor, tijdens en na het hardlopen, over herstel, blessurepreventie en het gebruik van supplementen. De vijf stappen bieden praktische informatie en tips, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, om je te helpen een snellere tijd of langere afstand te bereiken.

Het hoofd weegt zwaarder dan de benen – Olivier Verhage

Boek over waarom hardlopen gelukkig maakt

Olivier Verhaege begon rond zijn dertigste met hardlopen en was snel verknocht. Zeven jaar later liep hij de Spartathlon uit, een legendarische non-stophardloopwedstrijd van 246 kilometer tussen Athene en Sparta. Zijn persoonlijke verslag van zijn fysieke en vooral mentale tocht naar dit succes. Hij duikt in de psychologie van hardlopen en verkent hoe de mindset van een hardloper van invloed kan zijn op prestaties en hoe je mentaal sterker kunt worden. Het boek biedt praktische tips om zowel je geest als je lichaam optimaal te trainen voor het hardlopen.

Alles wat je wilt weten over hardlopen – Mariska van Sprundel

Wat is feit en wat is fictie?

Ontdek de wetenschap achter hardlopen met “Alles wat je wilt weten over hardlopen” van Mariska van Sprundel. Als wetenschapsjournalist ontrafelt ze mythes over schoenen, voeding en blessures in de hardloopwereld. Deze nieuwe editie biedt inzichten gebaseerd op de nieuwste sportwetenschappelijke ontwikkelingen, met uitgebreide informatie over herstelstrategieën, recente inzichten over schoenen en een analyse van technologieën om overbelasting te meten. Een must-read voor zowel beginnende als ervaren hardlopers!

In de ban van de Barkley – Michiel Panhuysen

De zwaarste en extreemste ultrarun ter wereld

“In de ban van de Barkley” van Michiel Panhuysen neemt je mee in de wereld van ‘De Barkley’, een legendarische ultramarathon die zelden wordt voltooid. Deze adembenemende vertelling, ideaal voor fans van Jon Krakauer, werpt een intrigerende blik op de meedogenloze uitdaging diep in het Frozen Head State Park in Tennessee. Slechts vijftien lopers hebben in de 35 jaar van het bestaan van de race de finish gehaald. Michiel Panhuysen, journalist en ultraloper, deelt zijn ervaring als de enige Nederlandse deelnemer ooit en ontrafelt het mysterie van de Barkley, waarom ultralopers zich laten betoveren door de extreme ontberingen van deze legendarische race.

De tien, de halve en de hele – Rob Veer

Handboek voor de prestatiegerichte hardloper

Verbeter je hardloopprestaties met “De tien, de halve en de hele” van ervaren hardlooptrainer Rob Veer. Dit handboek, gebaseerd op jarenlange ervaring met toplopers en prestatiegerichte amateurs, behandelt alles, van trainingstechnieken en hartslagmeting tot rust, voeding, ademhaling en techniek. Met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en praktische adviezen biedt dit boek een grondige aanpak voor lange afstandslopers. Verhoog je snelheid, voorkom blessures en haal meer voldoening uit het hardlopen.

Epic Runs of the World – Lonely Planet

Ontdek ’s werelds meest opwindende hardlooproutes

Verken 50 van ’s werelds beste hardlooproutes, variërend van korte stadsruns tot cross-country trails en must-do marathons. Ontdek routes zoals de Great Wall Marathon in China, het Pad van de Goden aan de Amalfikust, de Blue Mountains ultra in Australië, de 10k Great Ethiopian Run, de Lakefront Trail in Chicago en de Barkley Marathons.

Heb jij al een van deze boeken gelezen of heb je nog meer leuk leesvoer voor hardlopers? Laat een bericht achter want alle tips zijn welkom!