Mijn favoriete kerstfilms van Netflix
Fun

Ontspannen met een kerstfilmpje op de bank

Kerstfilms ik hou ervan! Wat is er nou lekkerder dan na een drukke dag lekker onder een deken te kruipen met een kop warme thee en een  kerstfilm op tv? Mijn favo films heb ik op een rijtje gezet. En wel zo handig, je vind ze allemaal op Netflix.

1. The Holiday, 2006

Heerlijk zwijmel film met Katherine, Cameron Diaz, en Iris, Kate Winslet. Ze besluiten om van huizen te ruilen tijdens de kerstvakantie omdat ze beide liefdesverdriet hebben. Katherine reist naar Engeland, terwijl Iris afreist naar het zonnige Californië. Het is een romantische film met een geweldige cast. Een echte feel good movie die je steeds opnieuw wilt bekijken.

2. Love Actually, 2003

Met een geweldige cast die bestaat uit Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson en meer, is “Love Actually” een klassieker die de complexiteit van liefde tijdens de feestdagen laat zien. De film vertelt verschillende verhalen die met elkaar verweven zijn, van romantiek en verdriet tot vreugde en onverwachte ontmoetingen. Het is een film die je hart zal verwarmen en je doet geloven in de kracht van liefde, zelfs in de drukte van kerst.

3. Klaus, 2019

“Klaus” brengt een frisse wind in het genre met zijn prachtige animaties en prachtige verhaal. Deze film vertelt het oorsprongsverhaal van de legendarische kerstman, waarbij een verwende postbode wordt gestuurd naar het afgelegen dorpje Smeerensburg. Daar ontmoet hij Klaus, een speelgoedmaker met een groot hart. Samen brengen ze vreugde en warmte naar het koude dorp. De adembenemende animaties en hartverwarmende boodschap maken van “Klaus” een moderne kerstklassieker die jong en oud zal bekoren.

4. Falling For Christmas, 2022

In “Falling For Christmas” volgen we het verhaal van Claire, een ambitieuze zakenvrouw die verzeild raakt in een onverwachte sneeuwstorm en vast komt te zitten in een idyllisch stadje. Terwijl ze daar is, ontdekt ze niet alleen de magie van Kerstmis maar ook de ware betekenis van liefde. Met sfeervolle winterlandschappen en een dosis romantiek is deze film perfect om samen te kijken tijdens een koude winteravond.

5. The Knight Before Christmas, 2019

Een tijdreizende ridder, gespeeld door Josh Whitehouse, belandt per ongeluk in het hedendaagse Ohio en ontmoet daar de eigenzinnige en moderne Brooke (Vanessa Hudgens). Samen beleven ze avonturen terwijl ze proberen de ridder terug naar zijn eigen tijd te sturen.

6. De Familie Claus 1, 2 en 3, 2020

Nadat Jules heeft ontdekt dat zijn grootvader de Kerstman is, moet hij hem helpen om cadeautjes over de hele wereld te bezorgen. Echter, de aversie van Jules tegen Kerstmis zou dit wel eens ingewikkelder kunnen maken dan de Kerstman had verwacht. Inmiddels zijn er al 3 delen van de familie Claus op Netflix. Een mooie film trilogie die perfect is om met het gezin te kijken.

7. I Believe in Santa, 2022

“I Believe in Santa” is de laatste toevoeging aan het kerstaanbod op Netflix. De film volgt het verhaal van Holly, een vrouw die haar geloof in de magie van Kerstmis verliest. Maar als je ontdekt dat de man op wie je verliefd bent nog steeds in de Kerstman gelooft, accepteer je het dan?

8. Holidate, 2020

“Holidate” biedt een verfrissende kijk op kerstromantiek. Twee singles, gespeeld door Emma Roberts en Luke Bracey, besluiten elkaars ‘holidate’ te worden om de eenzaamheid tijdens de feestdagen te vermijden. Wat begint als een puur praktische afspraak, wordt al snel in iets veel diepers.

9. Best. Christmas. Ever!, 2023

Wat is jouw favoriete film voor kerstmis?

Of je nu op zoek bent naar klassieke romantiek, ademloze animatie of een vleugje humor, Netflix heeft voor elk wat wils als het gaat om kerstfilms. Deze films zullen je allen in de kerststemming brengen. Dus, zet je kerstmuts op, pak wat popcorn en geniet van deze betoverende films. Laat je meevoeren door de magie van Kerstmis met ene lach en een traan en geniet van deze onvergetelijke verhalen. Fijne feestdagen!