Ultratrails Oostenrijk
Travel

Ontdek de mooiste trailrun races van Oostenrijk

Oostenrijk is een van mijn favoriete vakantielanden in de winter maar zeker ook in de zomer. Verliefd ben ik op de schilderachtige bergen, de gezellige almen, de heerlijke keuken en de prachtige routes om te hiken. Het zal je dan ook niks verbazen dat Oostenrijk voor trailrunners een waar trailrun paradijs is! Er worden in Oostenrijk dan ook veel mooie en zeer uitdagende trailrun-evenementen georganiseerd. Lees hier welke  vier trailrun races er op mijn bucketlist staan!

Grossglockner Ultra-Trail, GGUT

Het startpunt van de Grossglockner Ultra-Trail bevindt zich aan de voet van de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Met een lengte van 110 kilometer en 6.500 hoogtemeters is de Grossglockner UltraTrail een van de zwaarste ultramarathons in Oostenrijk. Lopers worden tijdens de race meegenomen door alpen weiden en over bergtoppen. Het is een uitdagende trail door een prachtige omgeving en mooi natuurschoon. Voor wie een UltraTrail iets te hoog gegrepen vind zijn er ook  kortere routes. Er zijn routes van 110 km tot 16 km.

Locatie: Heiligenblut, Karinthië

Meer info: Grossglockner ULTRA-TRAIL

Zugspitz Ultratrail, ZUT

De Zugspitz Ultratrail biedt een unieke mix van trailrunning in Duitsland en Oostenrijk. Het startpunt rond de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, biedt een geweldig uitzicht op de omliggende bergen en dalen. Lopers verkennen schilderachtige paden en uitdagende terreinen, waardoor deze trail een must is voor avontuurlijke hardlopers. Fijn is ook dat het vanaf Nederland goed aan te rijden is. Er zijn 6 routes van 16 km tot 106 km.

Locatie: Ehrwald, Tirol

Meer info: Zugspitz Ultratrail

Trailrun race in oostenrijk

Mozart 100

Beginnend in de schaduw van de schilderachtige stad Salzburg, neemt de Mozart 100 deelnemers mee op een reis door het betoverende landschap van Oostenrijk. Met diverse afstanden, waaronder een ultratrail afstand van 105 km, kunnen lopers genieten van zowel uitdagende als makkelijkere routes. Het evenement combineert de rijke culturele geschiedenis van Salzburg met adembenemende natuurlijke schoonheid. De Mozart 100 heeft 6 afstanden van 105 tot 9 kilometers.

Locatie: Salzburg

Meer info: Mozart 100

Kaiserkrone Trail, KKT

Het parcours van de Kaiserkrone Trail biedt een panoramisch uitzicht op de Kitzbüheler Alpen en de Wilder Kaiser. Trailrunners doorkruisen bossen, alpenweiden en steile paden, waardoor het een onvergetelijke ervaring wordt. Er zijn races op de afstanden van 23 tot 58 kilometer.

Locatie: St. Johann in Tirol, Tirol

Meer info: Kaiserkrone Trail

Ultra trailrun oostenrijk

De mooiste trailrun races van Oostenrijk

Zoals je ziet zijn er een aantal prachtige trailrun races te vinden in Oostenrijk, van korte afstanden tot ultra’s voor de echte diehards. Ben jij van plan om een trailrun of zelfs een ultratrail te doen in Oostenrijk? Welk trailrun-avontuur staat er bovenaan jouw bucketlist?