Recept: Nacho schotel – Buenos nachos!
Deze nacho schotel is comfort food ten top! Deze tex mex vega nacho schotel kan je opdienen als diner maar smaakt ook bij de borrel of als snack bij een film, eigenlijk is die altijd heel erg lekker! De nacho’s overgoten met gesmolten cheddar en crème fraîche zijn een ware smaak sensatie. De schotel is lekker en ook, nog wel een beetje, gezond. Het vlees is vervangen door kidneybonen en de vitamines haal je uit de rode paprika’s, tomaten en mais. En vergeet de avocado en jalapenos niet. Deze maken de maaltijd echt helemaal af! Check dus snel het recept, schrijf je boodschappenlijstje en ga als de wiedeweer naar de supermarkt zodat je vanavond nog deze onwijs lekkere nacho schotel kan serveren… Buenos nachos!
Ingrediënten voor de vega nacho schotel:
- Geraspte cheddar kaas of tex-mex kaas 500 gram
- 2 zakken nacho mais chips naturel
- 2 a 3 tomaten
- 1 Hak Burrito schotel bonen mix, deze kan je ook vervangen door kidneybonen en een blikje tomaten puree
- 2 rode paprika’s
- 300 gram mais
- Gerookt paprika poeder
- Jalapeño
Gebruik de nacho chips naturel. Er komt nog genoeg smaak bij in de schotel.
Lekker voor erbij:
- Milde salsa dip
- Crème fraîche
- Avocado’s
Benodigdheden
- Grote ovenschaal
- Koekenpan
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij ze in blokjes van 1 cm
- Pak een ruime koekenpan en bak de paprika enkele minuten in olie, zonnebloem of olijfolie zijn beide goed.
- Voeg vervolgens de zak burrito schotel, een theelepel gerookt paprika poeder en mais bij de paprika. Roer goed door tot alles warm is. Dan is het bonenmengsel klaar.
- Haal de pan van het vuur en pak de ovenschotel erbij.
- Vul de schotel laag voor laag. Begin met een laag nacho’s, leg hier wat bonen-mix op en strooi er wat kaas overheen. Herhaal dit tot de bonen-mix op is en eindig dan met een laag nacho’s. Strooi hier nog wat kaas overheen en leg hier de tomaten, gesneden in blokjes, en wat jalapeño op.
- Schuif de schaal in de oven en bak af in 15 minuten goudbruin en gaar tot de kaas lekker gesmolten is.
- Serveer met de crème fraîche, milde salsa dip en de avocado.
Het geheim achter de nacho schotel
Deze vega nacho schotel is altijd een succes en het mooie is niemand mist het vlees. Wil je weten wat deze schotel nou zo lekker maakt? Dat is de opbouw in laagjes. De kaas smelt zo ook tussen de nacho’s en de bonen. Dit maakt het tot een heerlijk geheel waar iedereen zijn vingers bij aflikt!
NACHO SCHOTEL MET BONEN
Benodigdheden
- Grote koekenpan of wok
- Grote ovenschaal
Ingrediënten
- 500 gram geraspte cheddar kaas of tex-mex kaas
- 2 zakken nacho chips naturel
- 2 tomaten
- 1 zak Hak burrito bonen mix
- 2 rode paprika's
- 400 gram mais
- 1 theelepel gerookt paprika poeder
- Enkele jalapeño schijfjes
- 1 pot milde salsa dip
- 150 ml crème fraîche
- 2 stuks avocado's
- 1 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180℃ graden.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snij ze in blokjes van 1 cm
- Pak een koekenpan en bak de paprika enkele minuten in olie. Niet te lang zodat ze nog een beetje knapperig zijn.
- Voeg de zak burrito schotel, een theelepel gerookt paprika poeder en mais bij de paprika. Roer goed door tot alles warm is. Dan is het bonenmengsel klaar.
- Haal de pan van het vuur en pak de ovenschotel erbij.
- Vul de schotel laag voor laag. Begin met een laag nacho's, leg hier wat bonen-mix op en strooi er wat kaas overheen. Herhaal dit tot de bonen-mix op is en eindig dan met een laag nacho's. Strooi hier nog wat kaas overheen en leg hier de tomaten, gesneden in blokjes, en wat jalapeño op.
- Schuif de schaal in de oven en bak af in 15 minuten goudbruin en gaar tot de kaas lekker gesmolten is.
- Serveer met de crème fraîche, milde salsa dip en de avocado.
Ben je op zoek naar nog meer lekkere gevulde groenterecepten? Check hier alle recepten van FunFitFood