Recept: Kwarkbollen – super eiwitbommetjes!
Deze kwarkbollen zijn super eiwitbommetjes en nog gezond ook. Ze bevatten naast eiwitten ook vitamines en vezels uit de havermout en banaan. Deze kwarkbollen zijn in een handomdraai gemaakt en lekker als ontbijt maar ook als sport snack doen ze het goed. Perfect om even wat extra energie te geven voor of na het sporten voor een beter en sneller herstel van je spieren.
Gezonde snack boordevol eiwitten
Kwarkbollen bevatten veel goeds en zijn lekker als ontbijt of lunch. Je kan ze makkelijk een paar dagen bewaren in een afgesloten doos buiten de koelkast. Maar vers en warm uit de oven zijn ze het allerlekkerst!
Kwarkbollen zijn eenvoudig om te maken. Je doet alle ingredienten bij elkaar en mengt het tot een grote bol. Vervolgens schep je met ene lepel kleine ballen en legt deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. In de oven voor 20 minuutjes en je power ontbijtje is klaar.
Lekkere variaties op de kwarkbollen
Je kan tal van andere ingredienten toevoegen aan de kwarkbollen om je er eigen twist aan te geven. Dit zijn wat lekkere suggesties:
- Gedroogde cranberries
- Walnoten in stukjes gehakt
- Amandelschaafsel
- Chocolate chips
- Pindakaas
- Honing om ze wat zoeter te maken
- Appel in kleine stukjes
Lekker beleg voor op de kwarkbollen
Je kan de kwarkbollen gewoon zo eten maar het is ook lekker om er wat op te smeren. Hier wat suggesties voor beleg:
- Roomboter, al dan niet gezouten
- Jam
- Pindakaas
- Appelstroop
- Nutella
- Kaas met roomboter een hartige variant
Deze toppings maken de kwarkbollen natuurlijk niet gezonder maar wel nog lekkerder!
KWARKBOLLEN
Benodigdheden
- Bakpapier
- Grote mengkom
Ingrediënten
- 250 milliliter volle kwark
- 250 gram havermout
- 200 gram rozijnen
- 1 banaan
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snuf zout
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180℃ graden.
- Prak de banaan fijn.
- Doe alle ingredienten bij de banaan in de mengkom.
- Roer het geheel goed door.
- Leg een vel bakpapier op een bakblik.
- Maak op het bakblik kleine hoopjes van het kwarkbollen-mengsel. Je kan hier ene grote lepel voor gebruiken of een ijsschep.
- Zet de kwarkbollen 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180℃ graden.
- Check tussendoor zo af en toe even of ze niet te bruin worden. De kwarkbollen zijn goed als ze een beetje goud kleuren en nog soepel zijn. Je kan de kwarkbollen prima bewaren maar vers en een beetje warm zijn ze het alle lekkerst.
Ben je op zoek naar nog meer lekkere en gezonde recepten? Check hier alle recepten van FunFitFood