Fit

Review: de Garmin Fenix 6 Sapphire Pro – het ultieme sporthorloge

Ik ben super enthousiast over mijn laatste aanwinst, de Garmin Fenix 6 Sapphire Pro, echt een super fijn sporthorloge. Als je van plan bent om serieus te investeren in een sporthorloge dat geschikt is voor hardlopen en nog heel veel andere sporten, mega uitgebreid is en een lange batterijduur heeft, dan is dit sporthorloge misschien ook wel wat voor jou. In deze review zal ik alles  vertellen over dit sporthorloge en vertel ik je waarom het mijn absolute favoriet is geworden en ik niet meer zonder kan!

Ontwerp en Comfort

Het eerste wat opvalt aan de Garmin Fenix 6S Pro is het robuuste ontwerp. Dit horloge straalt stevigheid en duurzaamheid uit, met zijn roestvrijstalen rand en saffierglas dat bestand is tegen krassen en beschadigingen. Wat ik persoonlijk erg prettig vind, is dat de Fenix 6S Pro niet al te groot is, waardoor hij comfortabel om mijn pols past en niet in de weg zit. Ik draag het horloge dan ook dag en nacht.

Geavanceerde Sporthorlogefunctionaliteit

De Fenix 6 Sapphire Pro is echt een horloge voor elk type sporter. Of je nu een hardloper, zwemmer, fietser, of gewoon avonturier bent, dit horloge is voor elke sport toepasbaar. De ingebouwde sensoren houden je prestaties bij, meten je hartslag nauwkeurig en volgen zelfs je slaapcycli en ademhaling. Bovendien is het waterbestendig tot 100 meter, wat betekent dat je het zonder zorgen kunt dragen tijdens het zwemmen of onder de douche.

Navigatie met Kaarten

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de Fenix 6 Sapphire Pro is de mogelijkheid om gekleurde kaarten te laden. Of je nu een nieuwe stad verkent of gaat wandelen in de bergen, de kaartfunctionaliteit is echt prachtig. De kaarten zijn gedetailleerd, in kleur en tonen paden, hoogteverschillen en zelfs Points of Interest (POI). Dit is een enorme plus voor avonturiers en trailrunners die de wildernis willen verkennen. Er zit zelfs een functie op dat je ten alle tijden kan zeggen “Navigeer terug naar mijn startpunt” zodat als je verdwaald bent je altijd weer de weg terug kan vinden. Daarnaast kan je het horloge ook koppelen aan een van mijn favoriete apps, Komoot. Hier kan je makkelijk nieuwe routes mee maken en uploaden naar je horloge.

Indrukwekkende Batterijduur

Een van de grootste nadelen bij sporthorloges is vaak de batterijduur. Toen ik dus op zoek ging naar een geschikt horloge was dat zeker iets waar ik erg veel waarde aan hechte. En de Garmin Fenix 6 Sapphire Pro stelt hierin zeker niet teleur. Met de juiste instellingen kan de batterij tot wel 14 dagen meegaan. In de GPS-modus varieert dit tussen de 10 en 36 uur, afhankelijk van de gekozen activiteit. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het opladen tijdens je avonturen en inspanningen. Daarnaast kan je een schatting zien van de batterijduur zodra je een activiteit start. Zo weet je vooraf of je batterij de finish gaat halen.

Check alle modellen van Garmin bij Bol.com

Dit is echt handig aan de Garmin Fenix 6 Sapphire Pro

Features van Garmin die ik vaak gebruik en erg handig vind:

 • Live tracking zodat mijn partner kan zien waar ik ben wanneer ik er alleen op uit trek om te gaan hardlopen of fietsen.
 • Trainingsschema’s in de Garmin app. Je hebt de keuze uit een trainingsschema opmaat voor een 5 km, 10 km of Halve Marathon. Ook zijn er schema’s voor fietsers.
 • Het zelf maken van hardloop trainingen is heel eenvoudig in de Garmin app en kan je gemakkelijk inplannen in je trainingsagenda.
 • Uploaden van routes vanuit Komoot voor wandelingen en trailen in de natuur, in binnen en buitenland.
 • Ademhalingsoefeningen van Garmin. Deze doe ik regelmatig voordat ik ga slapen. Door middel van trillingen wordt je door de oefening heen geleid.
 • Verder ben ik wel een beetje een statistieken geek dus check ik ook vaak hoe ik heb geslapen, of m’n body battery nog op peil is en of m’n vo2max weer gestegen is 😉

Kortom de Garmin Fenix 6 Sapphire Pro is een echt pareltje onder de sporthorloges. Het is een veelzijdig horloge met heel heel functies. Het duurde even voordat ik door had hoe alles werkte en ingesteld kon worden. En uiteraard weet ik waarschijnlijk de helft nog niet. Maar gelukkig, Garmin heeft online een handige hulp pagina waarin je de antwoorden op al je vragen duidelijk terug kan vinden.

De voordelen en nadelen van de Garmin Fenix 6S Pro in het kort

Voordelen

 • Indrukwekkende sporthorlogefunctionaliteit voor diverse activiteiten.
 • Stijlvol en duurzaam ontwerp met saffierglas.
 • Nauwkeurige hartslagmeting en slaaptracking.
 • Ingebouwde kaartnavigatie voor avonturiers.
 • Verbazingwekkende batterijduur, vooral in de energiebesparende modus.
 • Waterbestendigheid tot 100 meter voor zwemmers.
 • Compatibiliteit met smartphone-apps voor meldingen en synchronisatie.
 • Aanpasbare wijzerplaten en datavelden.
 • Er zit ook een betaal functie op.
 • Je kan je berichten op je horloge ontvangen.

Nadelen

 • Prijzig, is niet geschikt voor elk budget.
 • Het horloge kan wat groot aanvoelen voor sommige mensen, vooral voor vrouwen met smalle polsen.
 • Synchronisatieproblemen met bepaalde smartphones.
 • De leercurve voor het volledig benutten van de functies kan lastig zijn.
 • Ondanks de kaartnavigatie is het scherm kleiner dan sommige speciale GPS-toestellen.

In het kort, de Garmin Fenix 6 sapphire

De Garmin Fenix 6 Sapphire Pro is zonder twijfel een indrukwekkend sporthorloge dat geschikt is voor zowel enthousiaste sporters als avonturiers. Het robuuste ontwerp, uitgebreide sporthorlogefunctionaliteit, gekleurde en gedetailleerde kaartnavigatie en indrukwekkende batterijduur maken dit horloge tot een uitstekende keuze. Ja, het is prijzig, maar als je serieus bezig bent met sporten, is het elke cent waard. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen en ik kan met zekerheid zeggen dat de Garmin Fenix 6 Sapphire Pro mijn nieuwe favoriete metgezel is geworden tijdens al mijn sportieve avonturen. Ik ben er nog elke dag blij mee!

De Garmin Fenix 6 Sapphire kan je kopen bij Coolblue.