Fun

Review: Glucose revolutie – Jessie Inchauspe (Glucose Goddess)

Meer energie en minder cravings. Dat is wat mij triggerde om eens een blik te werpen op het boek Glucose Revolutie van auteur Jessie Inchauspe. Ze is de oprichter van het Instagram-account Glucose Goddess en ze helpt mensen om hun (mentale) gezondheid te verbeteren. Daarnaast verhuisde ze naar Silicon Valley om apps te bouwen, die mensen helpen om met hun gezondheid aan de slag te gaan. Glucose revolutie is niet alleen een bestseller, maar ook in meer dan 40 talen uitgebracht.

Kleine veranderingen, grote resultaten

Glucose Revolutie helpt je in ieder geval om meer grip op je bloedsuikerspiegel te krijgen en je gezondheid te verbeteren. En je kan blijven eten wat je wilt. Klinkt als een ideale, maar ook onmogelijke oplossing. Toch is het boek een echte eyeopener op dit gebied, want met kleine veranderingen kun je flinke stappen zetten om bijvoorbeeld het eetpatroon positief te veranderen. Met als doel om meer grip op je bloedsuikerspiegel te krijgen en cravings naar lekkernijen die niet goed voor je zijn te beheersen.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Jessie Inchauspe is een expert op het gebied en ze vertelt op een inspirerende manier welke veranderingen je kunt toepassen, zodat je je veel beter voelt en gezonder wordt. Het boek Glucose Revolutie bevat dus ook enorm veel handige tips die in duidelijke taal worden uitgelegd. Na het lezen weet je veel beter wat suikers met je doen, hoe je meer grip krijgt over je bloedsuikerspiegel en hoe je ermee om kunt gaan. En je leert ook hoe je door veranderingen aan te brengen gewicht kunt verliezen.

Haar tips en adviezen zijn ook niet uit de lucht gegrepen of herhalingen van wat andere experts in het vakgebied hebben verteld. Haar tips en adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en het is ook bewezen dat het werkt. Wat voor veel mensen die struggelen met overgewicht en een schommelende bloedsuikerspiegel uitkomst bieden.

Conclusie, een waardevol boek

De conclusie is dan ook dat Glucose Revolutie van Jessie Inchauspe zeker de moeite waard is om aan te schaffen. Je kunt in begrijpbaar Nederlands de tips en adviezen van een expert tot je nemen en met je gezondheid aan de slag gaan. Al met de kleinste veranderingen kun je een weg inslaan en succes behalen. Wat er dus ook voor zorgt dat het boek echt een aanrader is voor mensen die hun (mentale) gezondheid willen verbeteren.