Food

Waar is avocado eigenlijk goed voor?

Het is goed om een avocado aan je dieet toe te voegen. De fruitsoort (je leest het goed) wordt ook niet voor niets ‘het groene goud’ genoemd. Avocado’s kunnen namelijk een positieve invloed hebben op je gezondheid, omdat ze vol zitten met belangrijke vitamines. Lees snel verder als je meer wil weten over de avocado.

Waarom is avocado gezond?

Avocado’s zitten vol belangrijke vitamines, zoals vitamine B, C, E en K en bevatten kalium, magnesium, zink en ijzer. Vrijwel alles wat het menselijk lichaam nodig heeft om goed te functioneren. En er zijn meer redenen op te noemen waarom de avocado gezond is.

Goed voor je cholesterol

Een te hoog cholesterol is niet goed voor je en kan zelfs ernstige aandoeningen veroorzaken. Avocado’s bevatten onverzadigde vetten en die helpen juist om je cholesterol te verlagen. De avocado is dus ook een fruitsoort die je tijdens de meeste cholesterolverlagende diëten mag eten.

Goed voor je hart en bloedvaten

Avocado’s zijn ook goed voor de gezondheid van het hart en de bloedvaten, omdat ze belangrijke vitamines en antioxidanten bevatten die de HDL-cholesterol verhogen. Een hoger HDL-cholesterol beschermt je tegen hart- en vaatziekten.

Avocado is goed voor je huid

Avocado’s zijn ook goed voor je huid en ze gaan zelfs huidveroudering tegen. Avocado’s bevatten vitamines en antioxidanten die ervoor zorgen dat de huid wordt gezuiverd. Aminozuren in de fruitsoort zorgen ervoor dat je huid gereinigd en beschermd wordt.

Helpt bij afvallen

Avocado’s helpen je ook om gewicht te verliezen. Nee, het is geen wonder fruit, maar door de verzadigde vetten ben je veel sneller voldaan en heb je niet de neiging om te gaan snacken of meer te gaan eten.

Meer avocado’s eten

Het is dus goed om meer, maar met mate, avocado’s te eten. Het grote voordeel is dat de fruitsoort in veel gerechten kan worden verwerkt. Je kunt avocado’s schillen en opeten, maar je kunt avocado’s ook verwerken in maaltijden, zoals overheerlijke salades. Ook kan avocado een uitstekend ingrediënt zijn voor een gezonde fruit smoothie.

Overal waar ‘te’ voor staat is niet goed voor je

Overal waar het woordje ‘te’ voor staat is niet goed voor je en dat geldt zeker voor avocado’s. Te veel avocado’s eten is niet goed voor je en dat heeft alles te maken met het feit dat avocado’s veel calorieën bevatten. Je lichaam kan ongeveer 30 gram vet per dag opnemen en met een halve avocado zit je al snel op bijna 30 gram vet. Dus geniet van ‘het gouden groen’, maar met mate.

Conclusie, eet wat meer avocado

De conclusie is simpel: eet wat meer avocado, omdat het een positieve invloed kan hebben op je gezondheid. En ze zijn ook vreselijk lekker en veelzijdig te gebruiken! En geniet met mate, zodat je niet te veel vetten en calorieën opneemt.