Weekend in een Cabiner in Drenthe off-grid met funfitfood
Travel

Weekend off-grid in een Cabiner in Drenthsche Aa

In deze tijden vol met prikkels en volle agenda’s, is er niets zo verfrissend als het beleven van een mini avontuur in de rust van de natuur. Dat is precies  wat je te wachten staat als je een off-grid weekend weg gaat in een Cabiner huisje. Diep verscholen in de bossen van nationale parken Drentsche Aa vind je een cabins in the middle of nowhere. De Cabiner huisjes verleiden reizigers met hun afgelegen ligging midden in de natuur. Elk huisje op zijn eigen unieke verlaten plek.

Het avontuur begint

Het avontuur begint met een wandeling van 5 km naar de afgelegen cabin, omdat het Cabiner huisje alleen te voet bereikbaar is parkeer je je auto bij Natuurmonumenten en ga je vanaf daar verder. Bepakt met een backpack met proviand baan je je een weg door het bos. Na een prachtige wandeling kom je uit bij je cabin temidden van bomen, vennetjes en heide, ver verwijderd van de bewoonde wereld.

Cabiner cabins in the woods

Praktisch en gezellig

De cabins zijn zelfvoorzienend. Water krijg je door middel van een pomp in de keuken, verwarmen doe je met de houtkachel en stroom komt van de zonnepanelen. Door te pompen bouw je druk op en kan je de wc doortrekken of douchen. Koken op het vuur is ook een waar avontuur. Om een eenvoudige maaltijd te bereiden moet je wel even wat tijd uittrekken, echt slow cooking dus. Gelukkig heb je verder ook weinig om handen en heb je alle tijd…

Weekend in Drenthe in een Cabiner Tiny house

Weekend weg in Drenthe overnacht in een Cabiner

Slapen onder een sterrenhemel

Naarmate de avond valt kan je heerlijk op de vlonder voor je cabin zitten. Genieten van de stilte en geluiden van de natuur. Later op de avond kan je je opwarmen bij het vuurtje. Nadat je zelf hout hebt gehakt op het grote houtblok voor de deur.

Wil je weg naar een mindful natuurhuisje lees dan het blog van Claire.

Ga off-grid in een Cabiner

In de bossen van Drenthe, omringd door vennetjes en de idyllische natuur, bied het Cabiner huisje een weekend vol rust en ontspanning. Koken op een vuurtje, slapen in het bos en het ontbreken van stromend water creëeren een onvergetelijke ervaring op een plek waar de tijd even stilstond te midden van de prachtige natuur.

Nationale parken de drenthsche aa met cabiner.

Nieuwsgierig geworden? Boek een weekend een Cabiner!

En voor de nieuwsgierigen die meer willen weten over Cabiner, bezoek hun website op Cabiner.com. Met als missie om mensen op authentieke wijze te verbinden met de natuur, brengt Cabiner huisjes naar afgelegen locaties voor een unieke en rustieke ervaring. Je vind inmiddels cabins op locaties in de nationale Parken Drentsche Aa, Sallandse Heuvelrug, Dwingelderveld en het Zwolse Bos op de Veluwe.